Ingredience
Mexická směs
- 250 g naložených červené fazolenebo předem uvařených
- 150 g rajčatové pyré
- 50 g mražená kukuřice
- 8 ks cherry rajčátka
- 1 balení Ďobáčky
- 1 stroužek česnek
- 1 ks cibule
- 1 ks zelená paprika
- cca 1/2 balení koření Fajita
- chilli paprička
- sůl
- olej
Polenta
- 100 g instatní polenta
- 30 g máslo
- 1 lžička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Toto jídlo bude hotové v cuku letu, takže si nejdřív nachystáme vše potřebné. Rozkrájíme cibuli a česnek na malé kousky, papriku na proužky a rajčátka přepůlíme. Chilli papričku nakrájíme na drobné kostičky. |
2 Hotovo | Do kastrolu dáme vařit 9 dl osolené vody a když začne vřít, velmi pozvolna a za intenzivního míchání metličkou do ní vsypeme polentu. Chvíli stále šleháme, abychom si byli jisti, že se neutvořily žádné hrudky. Pak na mírnou teplotu vaříme do zhoustnutí, za občasného zamíchání. Když se kaše vaří asi 10 minut, necháme v ní rozpustit máslo a máme hotovo. |
3 Hotovo | Mezitím, co se kaše vaří, rozehřejeme na vyšší pánvi olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem a chilli. Přisypeme Ďobáčky, slité fazole, a taky papriku s kukuřicí. Promícháme. Zasypeme kořením a ještě chvilku restujeme. Zalijeme rajčatovým pyré a necháme 2 minutky podusit. Nakonec vmícháme rajčata a stáhneme z plotny. |