Ingredience
- 300 g plodnic hlíva ústřičná
- 160 g uvařených červené fazolepříp. z konzervy
- 50 g mražená kukuřice
- 50 g mražený hrášek
- 10 cm pórek zelená část
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 velké rajče
- 1 cibule
- 1 lžíce zeleninový bio bujon sypký
- 1 lžíce rýžová moukapříp. Hraška nebo běžná mouka
- 1 lžička sladká paprika
- 1 lžička lahůdkové sušené droždí
- dle chuti chilli koření
- dle chuti sůl
- olej
Bramborová kaše
- 8 brambory
- cca 150 ml teplé mléko
- 50 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji orestujeme drobně dozlatova pokrájenou cibulku a česnek. Přidáme scezené uvařené fazole a ještě chvíli restujeme. Zasypeme moukou, chilli kořením a paprikou, promícháme a po chvilce zalijeme vlažnou vodou. Paprika se nesmí připálit, jinak by nezhořkla. |
2 Hotovo | Přidáme pokrájenou hlívu (jen plodnice, nožky jsou tuhé) a za častého míchání povaříme. Rajče nařízneme, přelijeme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na drobné kousky a i se semínky přidáme k hlívě. Přidáme také bujón. Vsypeme kukuřici, hrášek a drobně pokrájený pórek a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme sojovkou, sušeným droždím a je-li potřeba, ještě trochou soli. Už jen minutku povaříme. |
3 Hotovo | V mezičase oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kousky, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, přidáme máslo a necháme přiklopené rozpustit. Teplé(!) mléko vlijeme do brambor a rozmělníme šťouchadlem. Dle chuti případně dosolíme. |