Ingredience
- 400 g rajčatové pyré
- 2 řapíky řapíkatý celer
- 2 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 2 snítky tymián
- 2 stonky čerstvá bazalka
- 1 hrnek vařených bílé fazolenebo z konzervy
- 1 ks mrkev
- kousek velikosti mrkve celer
- citrónová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- jako zavářka drobné těstoviny
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Fazole namočíme den předem do studené vody a druhý den uvaříme doměkka, cca 1,5 hodiny. Vařím vždy celý sáček a rozdělím na porce do mrazáku. Nebo použijeme nakládané. |
2 Hotovo | Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na droboučké kostičky. Řapíkatý celer, cibuli a česnek také nakrájíme na malé kousky. |
3 Hotovo | V hrnci rozehřejeme olej a vysypeme do něj mrkev s celerem. Restujeme, až začne zelenina mírně zlátnout a vonět. Pak přidáme řapíkatý celer, cibuli a česnek a dále restujeme a mícháme, až cibule zesklovatí. |
4 Hotovo | Přilijeme litr vroucí vody a rajčatové pyré, přidáme fazole, bujóny, pepř a tymián a vaříme asi 15 minut. Přidáme posekanou bazalku a dochutíme citrónovou šťávou. |
5 Hotovo | V mezičase si v jiném kastrůlku uvaříme těstoviny dle návodu na pytlíku. |