1 0
Minestrone s bílými fazolemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g rajčatové pyré
2 řapíky řapíkatý celer
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
2 snítky tymián
2 stonky čerstvá bazalka
1 hrnek vařených bílé fazole nebo z konzervy
1 ks mrkev
kousek velikosti mrkve celer
citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
olivový olej
jako zavářka drobné těstoviny

Minestrone s bílými fazolemi

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Fazolemi se cpali už naši prapředci ve středověku. Jsou syté a výživné, a tak si vysloužily pojmenování maso chudých.

  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Fazole namočíme den předem do studené vody a druhý den uvaříme doměkka, cca 1,5 hodiny. Vařím vždy celý sáček a rozdělím na porce do mrazáku. Nebo použijeme nakládané.

2
Hotovo

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na droboučké kostičky. Řapíkatý celer, cibuli a česnek také nakrájíme na malé kousky.

3
Hotovo

V hrnci rozehřejeme olej a vysypeme do něj mrkev s celerem. Restujeme, až začne zelenina mírně zlátnout a vonět. Pak přidáme řapíkatý celer, cibuli a česnek a dále restujeme a mícháme, až cibule zesklovatí.

4
Hotovo

Přilijeme litr vroucí vody a rajčatové pyré, přidáme fazole, bujóny, pepř a tymián a vaříme asi 15 minut. Přidáme posekanou bazalku a dochutíme citrónovou šťávou.

5
Hotovo

V mezičase si v jiném kastrůlku uvaříme těstoviny dle návodu na pytlíku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
další
Plněné masové kapsy
předchozí
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
další
Plněné masové kapsy

Přidejte svůj komentář