0 0
Mini Pavlova s granátovým jablkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g cukr krupice
3 ks bílek
špetka sůl
Na ozdobení
200 ml šlehačka
granátové jablko
karambola

Mini Pavlova s granátovým jablkem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pavlova byl začátkem 19. století vytvořen u protinožců pro ruskou primabalerínu Annu Pavlovu na počest její návštěvy. Ta se prý při tanci vznášela jako pírko, což inspirovalo cukráře
k vytvoření tohoto nadýchaného dezertu.

  • 130 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Bílky pokojové teploty ušleháme s cukrem a špetičkou soli v menší a vyšší nádobě dotuha. Šleháme opravdu hodně dlouho elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky. Bílková pěna musí být hodně pevná, aby se špičky, které vzniknou po vytažení šlehacích metel z hmoty, neohýbaly a zůstaly hezky trčet nahoru. Bude to trvat aspoň 15 minut.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a předkreslíme si na něj 8 kroužků o průměru cca 7 cm. Pěnu naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou s větším otvorem. Utvoříme si na předkreslená kolečka placičky. Začínáme od středu a ve spirále vyplníme celou předkreslenou plochu. Okraje můžeme udělat trošičku vyvýšené.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 110 st. C asi hodinu a půl. Placičky spíš sušíme a občas zkontrolujeme, aby nám nezačaly moc růžovět. Upečené necháme zchladnout.

4
Hotovo

Dobře vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha. Navrstvíme jí na polovinu placiček, ozdobíme pár kuličkami granátového jablka a přiklopíme zbylými pusinkami. Také na ně pak navrstvíme šlehačku a dle vlastní fantazie dozdobíme plátkem karamboly a granátovými kuličkami.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Candát s bramborovým salátem
další
Red Velvet horký nápoj
předchozí
Candát s bramborovým salátem
další
Red Velvet horký nápoj

Přidejte svůj komentář