0 0
Míša řezy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Piškot
80 g polohrubá mouka
50 g moučkový cukr
16 g kakao
6 vejce
5 g prášek do pečiva
2 lžíce olej
špetka sůl
Náplň
500 g měkký tvaroh
200 g máslo
85 g moučkový cukr
2 lžíce šlehačka
Poleva
180 g hořká čokoláda
30 g kokosový olej

Míša řezy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Piškot

  • Náplň

  • Poleva

Postup přípravy

Sdílet

Forma 36 x 26 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce a máslo vyndáme z lednice, máslo rozbalíme a necháme stát při pokojové teplotě.

2
Hotovo

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý, avšak ještě vláčný, sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Do žloutků přidáme olej a opatrně promícháme. Pak postupně na střídačku přidáme moučnou směs a bílky a velmi opatrně (jen převalováním pomocí stěrky) zapracujeme do žloutků.

3
Hotovo

Formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo vyložíme pečícím papírem. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 10 minut. Pak necháme zchladnout.

4
Hotovo

Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a nakonec zamícháme tvaroh a naředíme trošičkou šlehačky, aby se nám líp roztíral po korpusu. Korpus s vrstvou tvarohové pěny přetáhneme fresh fólií a vložíme odpočinout do lednice.

5
Hotovo

Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s kokosovým tukem (nebo máslem) a necháme lehce zchladnout. Vyndáme moučník z lednice a polijeme polevou. Roztáhneme po celé ploše, opět přetáhneme fresh fólií a necháme zatuhnout v lednici. Krájíme nahřátým nožem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jednoduché trhané vepřové maso
další
Ovesné sušenky
předchozí
Jednoduché trhané vepřové maso
další
Ovesné sušenky

Přidejte svůj komentář