Ingredience
Piškot
- 80 g polohrubá mouka
- 50 g moučkový cukr
- 16 g kakao
- 6 vejce
- 5 g prášek do pečiva
- 2 lžíce olej
- špetka sůl
Náplň
- 500 g měkký tvaroh
- 200 g máslo
- 85 g moučkový cukr
- 2 lžíce šlehačka
Poleva
- 180 g hořká čokoláda
- 30 g kokosový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce a máslo vyndáme z lednice, máslo rozbalíme a necháme stát při pokojové teplotě. |
2 Hotovo | Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý, avšak ještě vláčný, sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Do žloutků přidáme olej a opatrně promícháme. Pak postupně na střídačku přidáme moučnou směs a bílky a velmi opatrně (jen převalováním pomocí stěrky) zapracujeme do žloutků. |
3 Hotovo | Formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo vyložíme pečícím papírem. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 10 minut. Pak necháme zchladnout. |
4 Hotovo | Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a nakonec zamícháme tvaroh a naředíme trošičkou šlehačky, aby se nám líp roztíral po korpusu. Korpus s vrstvou tvarohové pěny přetáhneme fresh fólií a vložíme odpočinout do lednice. |
5 Hotovo |