Ingredience
Korpus
- 1 plát listové těsto
- 1 ks žloutek
- na potření formiček olej
Pomazánka
- 160 g čerstvý sýr typu žervé
- 20 g máslo
- 2 ks vejce
- 2 ks kyselá okurka
- 2 ks lahůdková cibulka
- 1 lžíce majolkapříp. veganská majonéza
- 1 lžička plnotučná hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
A ještě
- na ozdobu hladkolistá petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 10 minut. Poté zchladíme studenou vodou, necháme zcela vystydnout a oloupeme. |
2 Hotovo | Změklé máslo v misce utřeme se sýrem pomocí vidličky. Do misky nastrouháme oloupaná vejce, přidáme pokrájené okurky a cibulku. Osolíme, opepříme a dochutíme hořčicí. |
3 Hotovo | Listové těsto rozvineme i s papírem po stole. Rádýlkem nakrájíme podélně na pruhy široké přibližně 2 cm. Ocelová tvořítka na kornoutky potřeme olejem a od špičky k širšímu okraji ovineme proužkem těsta. Potřeme rozšlehaným žloutkem a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova. |
4 Hotovo | Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Pomazánku přendáme do cukrářského sáčku se širokou hladkou zdobičkou a naplníme vychladlé korpusy. Do pomazánky zastrčíme petrželku, která připomíná mrkvovou nať. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |