0 0
Mrkvičky z listového těsta plněné vajíčkovou pomazánkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
1 plát listové těsto
1 ks žloutek
na potření formiček olej
Pomazánka
160 g čerstvý sýr typu žervé
20 g máslo
2 ks vejce
2 ks kyselá okurka
2 ks lahůdková cibulka
1 lžíce majolka příp. veganská majonéza
1 lžička plnotučná hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
A ještě
na ozdobu hladkolistá petrželka

Mrkvičky z listového těsta plněné vajíčkovou pomazánkou

Trendy:
  • Recepty pro děti

Listové nebo také lístkové těsto si vysloužilo svůj název podle své vlastnosti tvořit po upečení "lístky".

  • 70 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Pomazánka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce uvaříme natvrdo, od doby varu 10 minut. Poté zchladíme studenou vodou, necháme zcela vystydnout a oloupeme.

2
Hotovo

Změklé máslo v misce utřeme se sýrem pomocí vidličky. Do misky nastrouháme oloupaná vejce, přidáme pokrájené okurky a cibulku. Osolíme, opepříme a dochutíme hořčicí.

3
Hotovo

Listové těsto rozvineme i s papírem po stole. Rádýlkem nakrájíme podélně na pruhy široké přibližně 2 cm. Ocelová tvořítka na kornoutky potřeme olejem a od špičky k širšímu okraji ovineme proužkem těsta. Potřeme rozšlehaným žloutkem a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova.

4
Hotovo

Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Pomazánku přendáme do cukrářského sáčku se širokou hladkou zdobičkou a naplníme vychladlé korpusy. Do pomazánky zastrčíme petrželku, která připomíná mrkvovou nať.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ptáčci z kynutého těsta
další
Kokosová hnízda
předchozí
Ptáčci z kynutého těsta
další
Kokosová hnízda

Přidejte svůj komentář