Ingredience
- 8 ks střední velikost mrkev
- 4 dl teplá voda
- 2,5 dl kokosové mléko
- 1/2 svazku čerstvý koriandr
- z 1/2 citrónová šťáva
- chilli koření
- sůl
Kukuřičné krekry 24 ks
- 100 g mražená kukuřice
- 100 g lněné semínko
- 100 g slunečnicová semínka
- 40 g dýňová semínka
- 1 lžička umeocet
- chilli koření
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev oškrábeme, nakrájíme na menší kusy a nasypeme do mixéru. Přidáme kokosové mléko a teplou vodu a rozmixujeme dohladka. Dochutíme citrónem, solí, chilli kořením a nakonec ještě přidáme čerstvý koriandr a ještě jednou promixujeme. |
2 Hotovo | Pokud budeme chtít polévku podávat s kukuřičnými krekry, budeme muset začít s jejich přípravou o den dřív. |
3 Hotovo | V elektrickém sekáčku nebo mixéru postupně rozdrtíme dýňová semínka, slunečnicová semínka, kukuřici, a také namočená semínka lněná. Vše přemístíme do misky, osolíme, okořeníme a dochutíme umeoctem. Směs ochutnáme a vše doladíme dle vlastní chuti. |
4 Hotovo | Připravenou směs buď rozetřeme na pečící papír a usušíme v mírně vyhřáté troubě (na 40 stupňů C) nebo jí naneseme na mřížky speciální sušičky na potraviny a sušíme v obou případech asi 15 hodin. Pokud máme zájem o pravidelné tvary, naznačíme před sušením tvary rádýlkem. Nebo můžeme usušenou placku nalámat. |
5 Hotovo | Uvařeno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |