0 0
Mrkvové cupcakes s tvarohovým krémem a ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g mrkev
150 g špaldová mouka hladká
80 g třtinový cukr
60 ml slunečnicový olej
60 g bílý jogurt
60 g vlašské ořechy
8 g prášek do pečiva
2 vejce
1 lžička skořice
1 lžíce citrónová šťáva
z 0.5 citrónu citrónová kůra
vanilka
sůl
Krém
100 g mascarpone
100 g měkký tvaroh
100 ml šlehačka 33%
40 g moučkový cukr
2 lžíce citrónová šťáva
1 lžička želatina sypká
Na ozdobení
půlky + posekané vlašské ořechy
javorový sirup
máta

Mrkvové cupcakes s tvarohovým krémem a ořechy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud máte mrkev domácí, nať nevyhazujte. Dá se použít do smoothie, vývaru, pomazánek, salátů, do pesta anebo nasušit na zimu.

  • 40 min
  • Porcí: 15
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krém

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme krém. Klidně můžeme i den předem. Želatinu zakápneme troškou studené vody a necháme nabobtnat. Pak mírně zahřejeme, až se zcela rozpustí a začne tak tak perlit - nesmí se vařit! Šlehačku s mascarpone, tvarohem, cukrem a citrónovou šťávou dáme do vyšší nádoby a elektrickým šlehačem vyšleháme na krém. Krém ochutnáme a dle vlastní chuti případně ještě doladíme. Dvě lžíce krému přidáme k zahřáté želatině a důkladně promísíme. Pak tuto směs přidáme k základnímu krému a ještě chvilku šleháme. Zakryjeme fresh fólií a necháme zatuhnout v lednici.

2
Hotovo

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Nastrouháme mrkev - polovinu najemno a polovinu nahrubo. V mixéru vyšleháme vejce s cukrem a vanilkou do jemné nadýchané emulze. Přimícháme olej, citrónovou šťávu a pak i mrkev. Pokud jste dosud využili služeb kuchyňského robotu, v této chvíli si vezměte už jen stěrku. Mouku smísíme s práškem do pečiva, skořicí a solí. Ořechy posekáme v sekáčku ne příliš najemno. Nasypeme spolu se sypkou směsí do směsi tekuté a stěrkou promísíme.

3
Hotovo

Muffinové formy naplníme směsí cca 1 cm pod okraj. Pokud použijeme kovové nebo keramické formičky, vymažeme je máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme papírovým košíčkem. Silikonové formičky není třeba vymazávat. Pečeme zhruba 20 minut při 160 st. C bez horkovzduchu. Necháme úplně vychladnout.

4
Hotovo

Zatuhlý krém před použitím opět krátce prošleháme šlehačem, naplníme do cukrářského sáčku se zdobičkou a cupcaky ozdobíme.

5
Hotovo

Oddělíme si 15 půlek vlašských ořechů a zbytek posekáme. Drtí posypeme cupcaky a půlky nasucho opražíme na nepřilnavé pánvi. Pak zakápneme javorovým sirupem a když se ořechy sirupem obalí, položíme na každý moučník jeden. Dozdobíme lístkem máty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí placičky
další
Květák se zeleninou a arašídovým bešamelem
předchozí
Krůtí placičky
další
Květák se zeleninou a arašídovým bešamelem

Přidejte svůj komentář