Ingredience
- 130 g špaldová mouka hladká
- 80 g olej
- 80 g nálev z ananasového kompotu
- 100 g mrkev
- 100 g ananasový kompot
- 90 g cukr krupice s vanilkou
- 50 g vlašské ořechy
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- 0.5 prášek do pečiva
- z 0.5 kůra z bio citrónu
- špetka sůl
Krém
- 150 g mascarpone
- 150 g měkký tvaroh
- 20 g moučkový cukr
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 10 vlašské ořechy
- ananas
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce s cukrem, vanilkou a špetkou soli vyšleháme do pěny, ideálně v kuchyňském robotu. Přilijeme nálev z ananasu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom už jen stěrkou vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev, drobně pokrájený ananas a mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a pomletými ořechy. |
2 Hotovo | Těsto rozdělíme do muffinových formiček. Ideální jsou silikonové, ty se nemusí vymazávat. Jinak muffinový plech silně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou anebo vyložíme papírovými košíčky. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C (ne horkovzduch) a pečeme dozlatova, cca 30 minut. Zchladlé ozdobíme krémem vyšlehaným z mascarpone, tvarohu, moučkového cukru a citrónové šťávy. Posypeme posekanými ořechy, kousky ananasu a mátovými lístečky. |