0 0
Mrkvové muffiny z jemných ovesných vloček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 g jemné ovesné vločky bezlepkáři bezlepkové a příp. trochu podrtit
170 g mrkev
140 g bílý jogurt
80 g jablko
70 g máslo
50 g vlašské ořechy
30 g brusinky
30 g rozinky
2 ks vejce
2 lžíce med
1 lžička skořice
1 lžička jedlá soda
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka nastrouhaného muškátový oříšek
špetka sůl
Poleva
50 g hořká čokoláda
50 ml šlehačka
6 ks vlašské ořechy

Mrkvové muffiny z jemných ovesných vloček

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Archeologové objevili důkazy o tom, že vlašáky tu byly už před
deseti tisíci lety.

  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Poleva

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Ořechy nasekáme nadrobno, máslo rozehřejeme. Do mísy nasypeme vločky, přidáme skořici, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, vanilku, rozinky, ořechy, brusinky a promícháme. Přidáme nastrouhané ovoce, med, jogurt, vejce a máslo a vše dobře promícháme.

2
Hotovo

K naplnění použijeme buď silikonové formičky, se kterými se super pracuje, nebo muffinový plech. Ten buď vyložíme papírovými košíčky nebo jej silně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme do formiček, klidně i trochu nad okraj, protože už příliš nenabyde. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 25 minut.

3
Hotovo

Potom si ve vodní lázni zahřejeme k bodu varu šlehačku, přisypeme do ní rozlámanou čokoládu a necháme rozpustit. Pomocí lžíce polijeme hotové muffiny a navrch umístíme po půlce vlašského ořechu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hummus s pita chlebem
další
Krůtí steak s pečenými brambory a restovanou paprikou
předchozí
Hummus s pita chlebem
další
Krůtí steak s pečenými brambory a restovanou paprikou

Přidejte svůj komentář