Ingredience
- 200 g jemné ovesné vločkybezlepkáři bezlepkové a příp. trochu podrtit
- 170 g mrkev
- 140 g bílý jogurt
- 80 g jablko
- 70 g máslo
- 50 g vlašské ořechy
- 30 g brusinky
- 30 g rozinky
- 2 ks vejce
- 2 lžíce med
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlá soda
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- špetka nastrouhaného muškátový oříšek
- špetka sůl
Poleva
- 50 g hořká čokoláda
- 50 ml šlehačka
- 6 ks vlašské ořechy
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev a jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Ořechy nasekáme nadrobno, máslo rozehřejeme. Do mísy nasypeme vločky, přidáme skořici, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, vanilku, rozinky, ořechy, brusinky a promícháme. Přidáme nastrouhané ovoce, med, jogurt, vejce a máslo a vše dobře promícháme. |
2 Hotovo | K naplnění použijeme buď silikonové formičky, se kterými se super pracuje, nebo muffinový plech. Ten buď vyložíme papírovými košíčky nebo jej silně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozdělíme do formiček, klidně i trochu nad okraj, protože už příliš nenabyde. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 25 minut. |
3 Hotovo | Potom si ve vodní lázni zahřejeme k bodu varu šlehačku, přisypeme do ní rozlámanou čokoládu a necháme rozpustit. Pomocí lžíce polijeme hotové muffiny a navrch umístíme po půlce vlašského ořechu. |