Ingredience
- 350 g jemné ovesné vločky
- 100 g mrkev
- 80 g máslo
- 50 g rozinky
- 50 g slunečnicová semínka
- 20 g lněné semínko
- 20 g špaldová mouka
- 2-3 lžíce medpříp. sirup pampeliška, agave,....
- 2 lžičky skořice
- ze 2 šťavnatých ks pomerančová šťáva
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V míse smísíme vločky se semínky, rozinkami, moukou, solí, skořicí. Přidáme rozpuštěné máslo, šťávu z pomerančů včetně dřeně, med a najemno nastrouhanou mrkev. Vařečkou důkladně promícháme. |
2 Hotovo | Na plech rozprostřeme pečící papír a směs na něj vyklopíme. Lžící uhladíme po celé ploše plechu placku, tlustou asi 1 cm, a upěchujeme i okraje. |
3 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. cca 20 minut. |
4 Hotovo | Placku necháme mírně zchladnout a poté rozkrájíme kolečkem na pizzu na tyčinky. |