Ingredience
- 1 miska mrkvová nať
- 60 ml olivový olej
- 40 g sýr parmazánového typu
- 30 g dýňová semínka loupaná
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 3 stroužky česnek
- sůl
Postup přípravy
Použila jsem mladou nať z mrkviček, které jsem vyjednotila na záhonu. Pesto se hodí do těstovin, salátů anebo na chleba.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkvovou nať důkladně omyjeme a osušíme v utěrce. Nakrájíme na kousky a nasypeme buď do elektrického sekáčku nebo hmoždíře, přidáme oloupaný pokrájený česnek, strouhaný sýr, citrónovou šťávu, sůl a dýňová semínka. Rozmixujeme na pastu a uložíme v uzavíratelné skleničce v lednici. Spotřebujeme do týdne nebo zamrazíme. |