Ingredience
- 80 g špaldová mouka
- 50 g mrkev
- 40 g mandle
- 40 g máslo
- 30 g třtinový moučkový cukr
- 1 lžíce citrónová kůra
- 1 se lžičkou bílku žloutek
- 0,3 lžičky perníkové kořeníbez kypřícího prášku
- špetička sůl
Na obalení
- třtinový moučkový cukr
- skořice
- perníkové koření
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme a umeleme. Smícháme s jemně strouhanou mrkví (ještě lépe na "citrónovém" struhadle anebo jemně posekané v sekáčku), cukrem, kořením, žloutkem, rozehřátým máslem, citrónovou kůrou a špetkou soli. Přisypeme mouku a propracujeme v tvárné těsto. Bude docela řídké, ale zaplašte myšlenku přidat mouku :D. Těsto místo toho zabalíme do fresh fólie a hodinu necháme odpočívat v lednici. Poté odtrháváme malé kousky těsta a tvoříme v dlaních válečky, které ohýbáme do tvaru rohlíčků. Pokládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. |
2 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12 minut a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a perníkovým kořením. Necháme rozhležet v chladu. |