Ingredience
- 300 g špaldová mouka celozrnná
- 120 g mrkev
- 100 g třtinový cukr
- 80 ml rostlinný olej
- 60 g vlašské ořechy
- 50 g mandle
- 50 g brusinky
- 20 g lněné semínko
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- z 1 ks kůra z bio citrónu
- 0,5 lžičky perníkové koření
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mandle spaříme vroucí vodou a sloupneme slupičky. Přesypeme je do čajového hrnku, přidáme lněná semínka a zalijeme doplna vodou. Necháme aspoň dvě hodiny stát. Potom to celé přelijeme do mixéru a rozmixujeme na řídkou kašičku. Mrkev oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle, stejně tak citrónovou kůru. Zalijeme rozmixovanou směsí, olejem a promícháme. Cukr, mouku, sůl, prášek do pečiva a koření promísíme a přisypeme k mokrým ingrediencím. Promícháme a přidáme posekané vlašské ořechy a brusinky. |
2 Hotovo | Dva plechy vyložíme pečícími papíry. Pomocí naběračky na zmrzlinu, případně 2 lžícemi utvoříme hromádky. Můžeme tak 2-3 centimetry od sebe, neroztékají se. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme přibližně 18 minut, až začnou okraje růžovět. |