0 0
Mrkvové veganské sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g špaldová mouka celozrnná
120 g mrkev
100 g třtinový cukr
80 ml rostlinný olej
60 g vlašské ořechy
50 g mandle
50 g brusinky
20 g lněné semínko
1 lžička prášek do pečiva
1 lžička skořice
z 1 ks kůra z bio citrónu
0,5 lžičky perníkové koření
špetka sůl

Mrkvové veganské sušenky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Špalda je starý druh pšenice, který neprošel žádným šlechtěním. Pro naše tělo je vhodnější než běžná pšenice.

  • 40 min
  • Porcí: 32
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou a sloupneme slupičky. Přesypeme je do čajového hrnku, přidáme lněná semínka a zalijeme doplna vodou. Necháme aspoň dvě hodiny stát. Potom to celé přelijeme do mixéru a rozmixujeme na řídkou kašičku. Mrkev oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle, stejně tak citrónovou kůru. Zalijeme rozmixovanou směsí, olejem a promícháme. Cukr, mouku, sůl, prášek do pečiva a koření promísíme a přisypeme k mokrým ingrediencím. Promícháme a přidáme posekané vlašské ořechy a brusinky.

2
Hotovo

Dva plechy vyložíme pečícími papíry. Pomocí naběračky na zmrzlinu, případně 2 lžícemi utvoříme hromádky. Můžeme tak 2-3 centimetry od sebe, neroztékají se. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme přibližně 18 minut, až začnou okraje růžovět.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohové ovocné knedlíky s mákem
další
Brownies z cizrny
předchozí
Tvarohové ovocné knedlíky s mákem
další
Brownies z cizrny

Přidejte svůj komentář