0 0
Mrkvovo-zázvorový krém

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml zeleninový vývar
250 ml kokosové mléko
250 ml smetana na vaření
10 cm zázvor silnější kořen
4 brambory
3 mrkev
1 cibule
1 lžička cukr krupice
sůl
pepř
olivový olej

Mrkvovo-zázvorový krém

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zázvor snižuje krevní tlak
a vysoký cholesterol.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechnu zeleninu omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky. Do kastrolu na rozpálený olej vhodíme cibuli s mrkví, zasypeme cukrem a při střední teplotě restujeme, až začne začne směs vonět a cibule lehounce zlátnout. Pak přihodíme brambory se zázvorem a zalijeme vývarem. Promícháme a přibližně 10 minut dusíme. Poté zalijeme kokosovým mlékem a smetanou na vaření a ještě asi 5 minut povaříme.

2
Hotovo

Rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme dle potřeby solí a čerstvě mletým pepřem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tagliatelle s vepřovou panenkou a rajčaty
další
Domácí sulc
předchozí
Tagliatelle s vepřovou panenkou a rajčaty
další
Domácí sulc

Přidejte svůj komentář