Ingredience
Korpus
- 250 g polohrubá mouka
- 190 g mrkev
- 130 g cuketa
- 120 g olej
- 80 g třtinový cukr
- 30 g jablečný koncentrát
- 25 g rozinky
- 25 g vlašské ořechy
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 2 vejce
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1 lžíce jedlá soda
- špetka muškátový oříšek
- špetka sůl
- vanilka
Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 40 g moučkový cukr
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžíce rum Legendario
A ještě
- ostružinová marmeláda
- 40 g vlašské ořechy
- ostružiny
- 3 lžíce javorový sirup
- 3 lžíce rum Legendario
- na vymazání máslo a hrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na dno dortové formy připevníme pečící papír a boky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu vyhřejeme na 170 st. C. |
2 Hotovo | Mrkev oškrábeme a i s mladou cuketkou nastrouháme na jemném struhadle. Nasypeme do misky. Přidáme vejce, vanilku, olej, jablečný koncentrát a citrónovou šťávu. V druhé misce smísíme mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukr, skořici, posekané ořechy, rozinky a muškátový oříšek. Pak vše velmi rychle jen stěrkou promícháme dohromady a nalijeme do formy. |
3 Hotovo | Od středu těsto stěrkou nahrneme ke stranám, aby uprostřed vznikl široký důlek. Těsto pečením uprostřed nabývá, tak aby korpus nakonec nebyl moc vypouklý. |
4 Hotovo | |
5 Hotovo | Připravíme si krém. Mascarpone s ricottou (obě stejné teploty) vyšleháme s javorovým sirupem a dochutíme citrónovou šťávou a Legendariem. |
6 Hotovo | |
7 Hotovo |