Mrkvový salát s brusinkami a dýňovými semínky
Prapůvodní mrkev nebyla vůbec oranžová. Její současnou barvu docílili šlechtěním až Holanďané během 17. století.
Ingredience
3 větší
mrkev
1 hrst
dýňová semínka
1 hrst
brusinky
Zálivka
2 lžíce
olivový olej
1 lžička
javorový sirup
z 0.5
citrónová šťáva
špetka
sůl
Postup přípravy
Sdílet
Příprava krok za krokem
| Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Zasypeme semínky a brusinkami a přelijeme zálivkou, kterou jsme vidličkou ušlehali z citrónové šťávy, oleje, sirupu a soli. |
Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.
Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?