Ingredience
- 170 g tuňák v oleji
- 60 g majolka
- 60 g zakysaná smetana
- 3 větší mrkev
- 3 listy ledový salát
- 2 lžičky plnotučná hořčice
- 1 malá šalotka
- citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Salát chutná bezvadně s domácím kváskovým chlebem.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev oškrábeme a najemno nastrouháme. Ledový salát omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a posekáme na malé kousíčky. Vše nasypeme do misky a přidáme okapeného tuňáka. Majolku smícháme se zakysankou, hořčicí, solí, pepřem a trochou citrónové šťávy. Doladíme dle vlastní chuti a promícháme s mrkvovou směsí. |