Ingredience
První složka
- 50 g jemné ovesné vločky
- 50 g mandle
- 25 g dýňová semínka loupaná
- 25 g slunečnicová semínka
Druhá složka
- 80 g brusinky
- 60 ml voda
- 30 g agávový sirup
Třetí složka
- 30 g instantní jáhlová kašepříp. rýžová, pohanková
- 25 g rozinky
- 25 g brusinky
- 15 g lněné semínkoideálně drcené
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj hromádky vloček, dýňových a slunečnicových semínek a celých mandlí. Hromádky dlaní roztáhneme po ploše plechu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 10 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si nasypeme 80 g sušených brusinek do sekáčku nebo hrnku, zalijeme vodou a agáve sirupem a rozmixujeme na kaši. Následně vyklopíme do misky. Zasypeme jáhlovou kaší, rozinkami, brusinkami a lnem a přidáme i pečené ingredience z trouby. Promísíme dohromady. |
3 Hotovo | Formu vyložíme pečícím papírem a připravenou směs do ní vyklopíme. Dlaní hezky upěchujeme po celé ploše a vrátíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut při 180 st. C. Pak i s papírem vyndáme na prkénko a ostrým nožem rozčtvrtíme a čtvrtky ještě rozkrojíme na půlky. Získáme 8 výtečných müsli tyček. |