Ingredience
- miska čirůvkyfialové a dvoubarvé
- 3 dl voda
- 8 kuliček nové koření
- 5 kuliček pepř
- 4 lžíce ocet
- 2 lžíce cukr
- 2 ks bobkový list
- 2 lžíce rostlinný olej
- 2 ks hřebíček
- 1 ks cibule
- 1/2 lžičky sůl
- dle chuti chilli vločky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Čirůvky očistíme a nakrájíme na kusy velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na proužky. Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kuličky pepře a nového koření, bobkový list, hřebíček, chilli, sůl, cukr a ocet a svaříme. Ochutnáme, jestli nám vyhovuje chuť a případně doladíme. |
2 Hotovo | Přisypeme pokrájené houby a 10 minut povaříme. Pak přidáme olej a stáhneme z plotny. Do vyvařené skleničky nandaváme střídavě trochu cibule a naběračku hub s nálevem. Plnou sklenku zavíčkujeme a zavaříme v troubě vyhřáté na 85 stupňů asi 10 minut. Nebo do vyššího kastrolu nalijeme trochu vody a do ní vložíme sklenku. Přikryjeme poklicí a velmi pozvolna necháme 10 minut prohřívat. |
3 Hotovo | Necháme odstát dva dny a můžeme konzumovat. |
2 komentářů Schovat komentáře
Zkousel jsem, udelal jsem, snedlo se na posezeni, fantazie !! Diky za recepis
Dobrý den, Luďku, jsem ráda, že vám chutnalo a také, že sbíráte čirůvky. Jsou to úplně skvělé houby. Zkoušel ještě už tyhle čirůvkové bagetky? Jsou taky úžasné: https://www.snedeno.cz/recept/ciruvky-v-besamelu-zapecene-na-bagetkach/
Hezký den přeji,
Miriam