0 0
Nakládané čirůvky – houbové zavináče

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

miska čirůvky fialové a dvoubarvé
3 dl voda
8 kuliček nové koření
5 kuliček pepř
4 lžíce ocet
2 lžíce cukr
2 ks bobkový list
2 lžíce rostlinný olej
2 ks hřebíček
1 ks cibule
1/2 lžičky sůl
dle chuti chilli vločky

Nakládané čirůvky – houbové zavináče

Trendy:

    Sbíráte-li čirůvky fialové
    a dvoubarvé, jsou to právě správné houby pro tyto "zavináče".

    • 30 min
    • Snadné

    Ingredience

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Čirůvky očistíme a nakrájíme na kusy velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na proužky. Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kuličky pepře a nového koření, bobkový list, hřebíček, chilli, sůl, cukr a ocet a svaříme. Ochutnáme, jestli nám vyhovuje chuť a případně doladíme.

    2
    Hotovo

    Přisypeme pokrájené houby a 10 minut povaříme. Pak přidáme olej a stáhneme z plotny. Do vyvařené skleničky nandaváme střídavě trochu cibule a naběračku hub s nálevem. Plnou sklenku zavíčkujeme a zavaříme v troubě vyhřáté na 85 stupňů asi 10 minut. Nebo do vyššího kastrolu nalijeme trochu vody a do ní vložíme sklenku. Přikryjeme poklicí a velmi pozvolna necháme 10 minut prohřívat.

    3
    Hotovo

    Necháme odstát dva dny a můžeme konzumovat.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Roláda z červené řepy s ricottou
    další
    Pyré z pečených paprik
    předchozí
    Roláda z červené řepy s ricottou
    další
    Pyré z pečených paprik

    2 komentářů Schovat komentáře

    Přidejte svůj komentář