Ingredience
- 250 g polohrubá mouka
- 150 ml mléko
- 1 vejce
- 1 rohlíknebo housku
- 0,5 sáčku prášek do pečiva
- 0,25 lžičky sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlík nakrájíme na kostičky a ideálně necháme ještě okorat. Do mísy nasypeme mouku a promísíme s práškem do pečiva a solí. Přidáme nakrájený rohlík a promícháme. Zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a vařečkou promícháme v těsto. Když je jakž takž promísené, odložíme vařečku a těsto dokončíme rukou. Těsto přendáme na pomoučenou pracovní plochu a oběma rukama zpracujeme dlouhý knedlík, o průměru 5-6 cm. Rozkrojíme na půl a necháme ještě 15 minut stát. |
2 Hotovo | Zatím si přivedeme k varu dostatečně osolenou vodu. Do vroucí vody knedlíky vložíme a po 2 minutách případně odlepíme ode dna. Vaříme 10 minut. Pak knedlíky otočíme a vaříme ještě z druhé strany 10 minut. Po této době jeden knedlík vylovíme a uprostřed překrojíme bílou nití. Pokud je uvařený, vylovíme i druhý a překrojíme. Pak nakrájíme nití na plátky. |