0 0
Nekynutý houskový knedlík

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 g polohrubá mouka
150 ml mléko
1 vejce
1 rohlík nebo housku
0,5 sáčku prášek do pečiva
0,25 lžičky sůl

Nekynutý houskový knedlík

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Rohlík do těsta použijeme starší, tvrdší a zamíchejte ho přímo do mouky.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlík nakrájíme na kostičky a ideálně necháme ještě okorat. Do mísy nasypeme mouku a promísíme s práškem do pečiva a solí. Přidáme nakrájený rohlík a promícháme. Zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem a vařečkou promícháme v těsto. Když je jakž takž promísené, odložíme vařečku a těsto dokončíme rukou. Těsto přendáme na pomoučenou pracovní plochu a oběma rukama zpracujeme dlouhý knedlík, o průměru 5-6 cm. Rozkrojíme na půl a necháme ještě 15 minut stát.

2
Hotovo

Zatím si přivedeme k varu dostatečně osolenou vodu. Do vroucí vody knedlíky vložíme a po 2 minutách případně odlepíme ode dna. Vaříme 10 minut. Pak knedlíky otočíme a vaříme ještě z druhé strany 10 minut. Po této době jeden knedlík vylovíme a uprostřed překrojíme bílou nití. Pokud je uvařený, vylovíme i druhý a překrojíme. Pak nakrájíme nití na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cizrnové kari
další
Rozlítaní ptáčci
předchozí
Cizrnové kari
další
Rozlítaní ptáčci

Přidejte svůj komentář