Ingredience
- 250 g mascarpone
- 200 ml šlehačka 33%
- 100 ml silná káva
- 40 g moučkový cukr
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 12 ks cukrářské piškoty
- 1 banánvelký
- na zdobení drobné ovoce
- na zdobení mléčná čokoláda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ve vyšší nádobě vyšleháme do polotuha vychlazenou šlehačku. Přidáme cukr, citrónovou šťávu a mascarpone a ještě došleháme dotuha. Na stůl si roztáhneme fresh fólii. Uvaříme si šálek silnější kávy, přelijeme do hlubokého talíře a v kafíčku ze všech stran smočíme piškoty. Ty pak pokládáme na fólii vždy dvě vedle sebe užší stranou. Další řadu pod tu první a tak dále. Vznikne nám pak obdélník 2 x 6 piškot. |
2 Hotovo | Větší půlku krému rozetřeme po piškotách. Ideální je naplnit cukrářský pytlík s hladkou špičkou a krém na piškoty nanést z něj. Pak jen rozetřít širším nožem. Oloupeme banán a položíme na krém přibližně do první třetiny. Pomocí fólie zabalíme a kraje utáhneme jako bonbón. Odložíme aspoň na 2 hodiny do lednice, aby se piškoty nasákly vlhkostí a zvláčněly. |
3 Hotovo | Pak roládu opatrně rozbalíme, přeneseme na tácek a pomažeme zbytkem krému. Ozdobíme ovocem a pokapeme rozehřátou čokoládou. Krájíme na porce ostrým nožem. |
4 Hotovo |