0 0
Nepečená roláda s vůní kávy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g mascarpone
200 ml šlehačka 33%
100 ml silná káva
40 g moučkový cukr
3 lžíce citrónová šťáva
12 ks cukrářské piškoty
1 banán velký
na zdobení drobné ovoce
na zdobení mléčná čokoláda

Nepečená roláda s vůní kávy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Na přípravu budeme potřebovat fresh fólii.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve vyšší nádobě vyšleháme do polotuha vychlazenou šlehačku. Přidáme cukr, citrónovou šťávu a mascarpone a ještě došleháme dotuha. Na stůl si roztáhneme fresh fólii. Uvaříme si šálek silnější kávy, přelijeme do hlubokého talíře a v kafíčku ze všech stran smočíme piškoty. Ty pak pokládáme na fólii vždy dvě vedle sebe užší stranou. Další řadu pod tu první a tak dále. Vznikne nám pak obdélník 2 x 6 piškot.

2
Hotovo

Větší půlku krému rozetřeme po piškotách. Ideální je naplnit cukrářský pytlík s hladkou špičkou a krém na piškoty nanést z něj. Pak jen rozetřít širším nožem. Oloupeme banán a položíme na krém přibližně do první třetiny. Pomocí fólie zabalíme a kraje utáhneme jako bonbón. Odložíme aspoň na 2 hodiny do lednice, aby se piškoty nasákly vlhkostí a zvláčněly.

3
Hotovo

Pak roládu opatrně rozbalíme, přeneseme na tácek a pomažeme zbytkem krému. Ozdobíme ovocem a pokapeme rozehřátou čokoládou. Krájíme na porce ostrým nožem.

4
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lilková pomazánka
další
Krutí nudličky s bazalkovým pestem
předchozí
Lilková pomazánka
další
Krutí nudličky s bazalkovým pestem

Přidejte svůj komentář