Ingredience
- 130 g mandle
- 90 g mrkev
- 80 g datle Medjoolnebo běžné datle namočené předem do vody a slité
- 10 g kakao
- 10 g chia semínka
- 2 lžíce kokosový olej
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1/3 lžičky skořice
- špetka mletý badyán
- špetka mletý hřebíček
- špetka sůl
Krém
- 100 g kešu
- 2 lžíce javorový sirup
- 1 lžíce citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev oškrábeme a najemno nastrouháme. Mandle rozmixujeme na mouku, datle na pastu. Kokosový olej rozehřejeme. Vše dáme do misky, přidáme i ostatní ingredience a zpracujeme těsto. Natlačíme do formiček na muffiny, ideálně silikonových, ty nemusíme vymazávat. Přikryjeme fresh fólií a necháme zatuhnout v lednici. |
2 Hotovo | Kešu namočíme do studené vody, ideálně také den předem. Poté vodu slijeme, okapané kešu přesypeme do elektrického sekáčku nebo mixéru a s javorovým sirupem a citrónovou šťávou rozmixujeme na krém. Použijeme ke zdobení cupcaků. |