0 0
Nepečené mrkvové cupcakes s kešu krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

130 g mandle
90 g mrkev
80 g datle Medjool nebo běžné datle namočené předem do vody a slité
10 g kakao
10 g chia semínka
2 lžíce kokosový olej
2 lžíce citrónová šťáva
1/3 lžičky skořice
špetka mletý badyán
špetka mletý hřebíček
špetka sůl
Krém
100 g kešu
2 lžíce javorový sirup
1 lžíce citrónová šťáva

Nepečené mrkvové cupcakes s kešu krémem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • RAW Recepty
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Datle Medjool jsou královnami mezi datlemi. Mají obří vláčné plody medovo-karamelové chuti.

  • 30 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krém

Postup přípravy

Sdílet

S přípravou začneme ideálně den předem, aby košíčky dokonale zatuhly.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oškrábeme a najemno nastrouháme. Mandle rozmixujeme na mouku, datle na pastu. Kokosový olej rozehřejeme. Vše dáme do misky, přidáme i ostatní ingredience a zpracujeme těsto. Natlačíme do formiček na muffiny, ideálně silikonových, ty nemusíme vymazávat. Přikryjeme fresh fólií a necháme zatuhnout v lednici.

2
Hotovo

Kešu namočíme do studené vody, ideálně také den předem. Poté vodu slijeme, okapané kešu přesypeme do elektrického sekáčku nebo mixéru a s javorovým sirupem a citrónovou šťávou rozmixujeme na krém. Použijeme ke zdobení cupcaků.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špenátové lívance
další
Kuřecí kung pao
předchozí
Špenátové lívance
další
Kuřecí kung pao

Přidejte svůj komentář