0 0
Nepečené oříškovo-ovocné košíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
250 g datle
150 g mandle
100 g lískové oříšky
2 lžíce kokosový olej
2 lžíce citrónová šťáva
Náplň
1 ks mascarpone
1 ks cottage
1 lžíce rýžový sirup nebo tekutý med
1 lžíce citrónová šťáva
Na ozdobení
drobné ovoce
máta

Nepečené oříškovo-ovocné košíčky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Není to tak dávno, co se datle
a fíky objevovaly na pultech
v období před Mikulášem. Naštěstí už se zdravé datle začínají zabydlovat v našem jídelníčku i během roku.

  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V misce smícháme cottage, mascarpone, sirup, citrónovou šťávu a necháme odležet v lednici.

2
Hotovo

Nevlastníme speciální mixér na raw přípravu, tak nakrájíme oříšky, mandle a datle na menší kousky. Spolu s rozehřátým kokosovým tukem a citrónovou šťávou umixujeme v mixéru. Je lepší po dávkách. Umixovanou směs natlačíme do košíčků nebo misek a naplníme vychlazeným krémem. Ozdobíme ovocem a mátou a necháme vychladit v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Květákový krém s toustíky
další
Krůtí asijská směs se šafránovou rýží
předchozí
Květákový krém s toustíky
další
Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

Přidejte svůj komentář