Ingredience
Korpus
- 100 g máslové sušenky
- 50 g máslo
Náplň
- 500 g jahody
- 400 ml šlehačka
- 35 g třtinový cukr
- 20 g prášková želatina
- 1 lžíce citrónová šťáva
Na ozdobu
- jahody
- pistácie natural
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy. |
2 Hotovo | Jahody rozmixujeme s cukrem a zahřejeme na sporáku k bodu varu. Ochutíme citrónovou šťávou. Do kastrůlku dáme 6 lžic vody, přisypeme želatinu a rozmícháme. Necháme chvilku odstát. Potom položíme na sporák (na rozptylovač plamene, pokud použijeme plynový) a na mírném ohni necháme zcela rozpustit. Nesmí se ale vařit! Do rozpuštěné želatiny přidáme 5 lžic jahodové směsi a promícháme. Takto připravenou směs vlijeme do jahod a řádně rozmícháme. Necháme zchladnout. |
3 Hotovo |