Ingredience
Korpus
- 80 g datle
- 70 g jemné ovesné vločky
- 50 g slunečnicová semínka
- 40 g brusinky
- 20 g kokosový olej
- 2 lžíce šťáva z citrónu
- 1 lžička kůra z bio citrónu
- špetka sůl
Náplň
- 500 g jahody
- 400 g plechovka kokosové mlékonespotřebuje se celá
- 50 g javorový sirup
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 10 g agar prášek
Na ozdobu
- jahody
- borůvky
- drcené pistácie
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si do trochy vody namočíme na hodinu datle, aby se trochu zvláčnily, teda ovšem v případě, že nemáme datle Medjool. Namočné datle zcedíme, dáme do elektrického sekáčku nebo mixéru společně s vločkami, slunečnicovými semínky, brusinkami, kokosovým olejem, solí, citrónovou šťávou a kůrou. Rozmixujeme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a uchytíme obručí. Těsto namačkáme na dno. |
2 Hotovo | Kokosovou vodu, která se schovává pod smetanou v plechovce nalijeme do plecháčku - cca 1 dl a doplníme asi půl deckou vody. Přisypeme agar, promícháme a zahřejeme na plotně. Od doby varu vaříme přibližně 2 minutky. Do plecháčku přilijeme jahody rozmixované s kokosovou hmotou a metličkou prošleháme, dle chuti případně doladíme. Nalijeme na korpus a počkáme, až směs zchladne. Potom překryjeme fresh fólií a necháme v lednici úplně vystydnout, alespoň 2 hodiny. |
3 Hotovo |
2 komentářů Schovat komentáře
Dobrý den, slunečnicová semínka přijdou rozmixovat do korpusu hádám a smetana z plechovky kokosového mléka přijde do jahod? Díky za odpověď
Dobrý den, Lucie, omlouvám se za zpožděnou reakci. Přesně tak, jak píšete. V postupu jsem upravila. Děkuji za upozornění 🙂 Miriam