0 0
Nepečený jahodový dort veganský

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
80 g datle
70 g jemné ovesné vločky
50 g slunečnicová semínka
40 g brusinky
20 g kokosový olej
2 lžíce šťáva z citrónu
1 lžička kůra z bio citrónu
špetka sůl
Náplň
500 g jahody
400 g plechovka kokosové mléko nespotřebuje se celá
50 g javorový sirup
3 lžíce citrónová šťáva
10 g agar prášek
Na ozdobu
jahody
borůvky
drcené pistácie
máta

Nepečený jahodový dort veganský

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Zdravé recepty

Agar-agar je rostlinná želatina získávaná z mořských řas. Je bezbarvá a není cítit. Kromě toho, že skvěle tuhne, obsahuje
i vápník a železo.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Forma o průměru 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si do trochy vody namočíme na hodinu datle, aby se trochu zvláčnily, teda ovšem v případě, že nemáme datle Medjool. Namočné datle zcedíme, dáme do elektrického sekáčku nebo mixéru společně s vločkami, slunečnicovými semínky, brusinkami, kokosovým olejem, solí, citrónovou šťávou a kůrou. Rozmixujeme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a uchytíme obručí. Těsto namačkáme na dno.

2
Hotovo

Kokosovou vodu, která se schovává pod smetanou v plechovce nalijeme do plecháčku - cca 1 dl a doplníme asi půl deckou vody. Přisypeme agar, promícháme a zahřejeme na plotně. Od doby varu vaříme přibližně 2 minutky. Do plecháčku přilijeme jahody rozmixované s kokosovou hmotou a metličkou prošleháme, dle chuti případně doladíme. Nalijeme na korpus a počkáme, až směs zchladne. Potom překryjeme fresh fólií a necháme v lednici úplně vystydnout, alespoň 2 hodiny.

3
Hotovo

Když dort ztuhne, ozdobíme jej dle vlastní fantazie.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Těstoviny se žampióny
další
Sýrová pomazánka
předchozí
Těstoviny se žampióny
další
Sýrová pomazánka

2 komentářů Schovat komentáře

Dobrý den, slunečnicová semínka přijdou rozmixovat do korpusu hádám a smetana z plechovky kokosového mléka přijde do jahod? Díky za odpověď

Dobrý den, Lucie, omlouvám se za zpožděnou reakci. Přesně tak, jak píšete. V postupu jsem upravila. Děkuji za upozornění 🙂 Miriam

Přidejte svůj komentář