Ingredience
- 400 g krájená rajčata v konzervě
- 400 g bílé fazole v konzervě
- 150 g rajčatové pyré
- 6 vejce
- 3 česnek
- 1 šunková klobása
- 1 silnostěnná červená paprika
- 1 cibule
- 1 zarovnaná lžička uzená paprika
- 1 zarovnaná lžička drcený kmín
- dle chuti sůl
- dle chuti chilli vločky
- olej
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno. Přesypeme do velké pánve s rozehřátým olejem a při střední teplotě orestujeme dosklovata. Mezitím si podélně překrojíme klobásu na půlky a následně na čtvrtky a nakrájíme na plátky. Přisypeme do pánve a opékáme. Papriku nakrájíme na kostičky a také nasypeme do pánve. Osolíme, okořeníme kmínem, uzenou paprikou a chilli kořením.Ještě chvíli restujeme. |
2 Hotovo | Přidáme slité fazole, rajčata a pyré. Promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, až začne směs probublávat. Pak ve směsi vařečkou vždy uděláme "důlek" a vyklepneme tam vejce. Když už tam máme všechny, zakryjeme pánev pokličkou a zahříváme tak dlouho, až bílek zbělá. Pak hned stáhneme z plotny. Vejce by měla být uvnitř ještě krémová. Posypeme posekanou petrželkou. |