0 0
Obědová shakshuka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g krájená rajčata v konzervě
400 g bílé fazole v konzervě
150 g rajčatové pyré
6 vejce
3 česnek
1 šunková klobása
1 silnostěnná červená paprika
1 cibule
1 zarovnaná lžička uzená paprika
1 zarovnaná lžička drcený kmín
dle chuti sůl
dle chuti chilli vločky
olej
petrželka

Obědová shakshuka

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Recept inspirovaný severoafrickou shakshukou,
kde bývá servírován jako snídaně. Tady je navíc šunková klobása a bílé fazole.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno. Přesypeme do velké pánve s rozehřátým olejem a při střední teplotě orestujeme dosklovata. Mezitím si podélně překrojíme klobásu na půlky a následně na čtvrtky a nakrájíme na plátky. Přisypeme do pánve a opékáme. Papriku nakrájíme na kostičky a také nasypeme do pánve. Osolíme, okořeníme kmínem, uzenou paprikou a chilli kořením.Ještě chvíli restujeme.

2
Hotovo

Přidáme slité fazole, rajčata a pyré. Promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, až začne směs probublávat. Pak ve směsi vařečkou vždy uděláme "důlek" a vyklepneme tam vejce. Když už tam máme všechny, zakryjeme pánev pokličkou a zahříváme tak dlouho, až bílek zbělá. Pak hned stáhneme z plotny. Vejce by měla být uvnitř ještě krémová. Posypeme posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špenátová polévka
další
Quiche s lososem
předchozí
Špenátová polévka
další
Quiche s lososem

Přidejte svůj komentář