0 0
Omáčka Bolognese

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g mleté hovězí maso
500 ml voda
400 ml rajčatové pyré
100 ml bílé víno
1 cibule
1 mrkev
kus velikosti mrkve celer
1 řapík řapíkatý celer
2 stroužky česnek
oregano
chilli koření
sůl
mletý pepř
olivový olej
Na posypání
parmazán

Omáčka Bolognese

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Recepty pro děti
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Nejstarší dochované zmínky
o boloňské omáčce pocházejí
z konce 18. století. Ke svému jménu ale přišla až mnohem později.

  • 160 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na posypání

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli s česnekem taky. V kastrolu rozehřejeme olej a nejdříve na něm orestujeme mrkev s celerem. Když začne krásně vonět, přidáme pokrájený řapíkatý celer. Ještě chvíli restujeme a přisypeme cibuli s česnekem. Za častého míchání je necháme zesklovatět.

2
Hotovo

Na opečenou zeleninu vyklopíme maso a vařečkou rozmačkáme na jemnou hmotu. Když je maso zatažené, osolíme, okořeníme, přidáme rajčatové pyré, víno a vodu. Promícháme, přikryjeme poklicí a v troubě rozehřáté na 150 st. C dusíme necelé dvě hodiny. Občas omáčku překontrolujeme, jestli se voda předčasně nevydusila. Podáváme s těstovinami, případně použijeme na lasagne. Můžeme posypat parmazánem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kapustová polévka s uzeným masem
další
Vláčná bublanina
předchozí
Kapustová polévka s uzeným masem
další
Vláčná bublanina

Přidejte svůj komentář