Ingredience
- 500 g mleté hovězí maso
- 500 ml voda
- 400 ml rajčatové pyré
- 100 ml bílé víno
- 1 cibule
- 1 mrkev
- kus velikosti mrkve celer
- 1 řapík řapíkatý celer
- 2 stroužky česnek
- oregano
- chilli koření
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Na posypání
- parmazán
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli s česnekem taky. V kastrolu rozehřejeme olej a nejdříve na něm orestujeme mrkev s celerem. Když začne krásně vonět, přidáme pokrájený řapíkatý celer. Ještě chvíli restujeme a přisypeme cibuli s česnekem. Za častého míchání je necháme zesklovatět. |
2 Hotovo | Na opečenou zeleninu vyklopíme maso a vařečkou rozmačkáme na jemnou hmotu. Když je maso zatažené, osolíme, okořeníme, přidáme rajčatové pyré, víno a vodu. Promícháme, přikryjeme poklicí a v troubě rozehřáté na 150 st. C dusíme necelé dvě hodiny. Občas omáčku překontrolujeme, jestli se voda předčasně nevydusila. Podáváme s těstovinami, případně použijeme na lasagne. Můžeme posypat parmazánem. |