1 0
Omeleta s kopřivami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 vejce
4 lžíce šlehačka
2 hrsti vršků kopřiva
chilli vločky
sůl
olej

Omeleta s kopřivami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Kopřiva se od pradávna užívá jako jarní bylina na čištění krve.

  • 20 min
  • Porcí: 1
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kopřivy omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Vejce vyklepneme do vyšší nádoby, přilijeme smetanu, osolíme, okořeníme chilli a metličkou našleháme. Přimícháme kopřivy. Do pánve kápneme trochu oleje, nahřejeme a směs na ní vylijeme. Vařečkou směs chvilku odškrabujeme od okrajů do středu a zpět a necháme ztuhnout. Podáváme buď nakrájené "na pizzu" anebo stočené do ruličky.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pampeliškový med
další
Smažené mrkvové špagety s dipem z medvědího česneku
předchozí
Pampeliškový med
další
Smažené mrkvové špagety s dipem z medvědího česneku

Přidejte svůj komentář