0 0
Ořecho-kávové řezy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
280 g hladká mouka
140 g máslo
40 g moučkový cukr
2 ks žloutek
2 lžíce silná káva
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetička sůl
A ještě
rybízová marmeláda
Ořechová vrstva
140 g vlašské ořechy
100 g cukr krupice
2 ks bílek
2 lžíce silná káva
1 lžíce citrónová šťáva
špetička sůl
Čokoládová poleva
hořká čokoláda
1 lžička máslo nebo kokosový tuk, kakaové máslo

Ořecho-kávové řezy

O New Yorku se říká, že je to město, které nikdy nespí. Je to údajně proto, že je doslova prošpikované kavárnami a vypije se tam 7x víc kávy než ve zbytku světa.

  • 40 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • A ještě

  • Ořechová vrstva

  • Čokoládová poleva

Postup přípravy

Sdílet

Rozměr korpusu 26 x 32 cm

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Uvaříme silnou přefiltrovanou kávu nebo espresso. Necháme změknout máslo a následně smícháme se solí, vanilkou, moukou, cukrem, kávou a žloutky. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme odpočinout v mikroténovém sáčku aspoň hodinku v lednici.

2
Hotovo

Přimlouvám se za to, abyste si na tento recept pořídili pečící papír, teda pokud jej ještě nemáte. Kus velikosti plechu si odstřihneme, položíme na něj těsto a válečkem rozválíme na co možná nejpravidelnější obdélník o rozměrech cca 32 x 26 cm. Případně strany nožem zarovnáme a odkrojené části nastavíme tam, kde je potřeba. Propícháme na několika místech vidličkou a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 10 minut.

3
Hotovo

V mezičase si připravíme polevu. Bílky zpěníme šlehačem, přidáme cukr a špetičku soli a ušleháme dohusta, až se začnou bílky vrásnit. Potom po kapkách přidáme silnou kávu a citrónovou šťávu.

4
Hotovo

Ještě horký korpus vydatně potřeme rybízovou marmeládou. Neměla by být přímo z lednice. Na marmeládu naneseme připravenou bílkovo-ořechovou polevu a stěrkou uhladíme. Dopečeme v troubě do zrůžovění, cca 8 minut.

5
Hotovo

Koláč necháme trochu zchladnout a nakrájíme krájecím kolečkem na řezy. Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni a řezy pokropíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Linecké cukroví
další
Nealko svářo nejen pro děti
předchozí
Linecké cukroví
další
Nealko svářo nejen pro děti

Přidejte svůj komentář