Ingredience
- 150 g pohanková mouka
- 150 g vlašské ořechynaše jsou karmínové
- 125 ml mléko
- 125 ml olej
- 100 g cukr krupice s vanilkou
- 80 g meruňková marmeláda
- 2 vejce
- 0.5 prášek do pečiva
- špetka sůl
Na dokončení
- meruňková marmeláda
- půlky vlašské ořechy
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ořechy nahrubo pomeleme, smícháme s moukou, cukrem, vanilkou a práškem do pečiva. Mléko rozšleháme metličkou s olejem, marmeládou a žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný, ale ještě vláčný sníh. |
2 Hotovo | Tekutou a suchou směs promícháme a zlehka promísíme se sněhem. Pečící formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Lžičkou na povrch utvoříme z marmelády "bobečky" a na ně položíme půlky vlašských ořechů. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby rozehřáté na 170 st. C a pečeme cca 35 minut. |