0 0
Ořechová buchta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g pohanková mouka
150 g vlašské ořechy naše jsou karmínové
125 ml mléko
125 ml olej
100 g cukr krupice s vanilkou
80 g meruňková marmeláda
2 vejce
0.5 prášek do pečiva
špetka sůl
Na dokončení
meruňková marmeláda
půlky vlašské ořechy

Ořechová buchta

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Samotný tvar jader vlašských ořechů napovídá, že jsou potravinou vhodnou pro mozek.

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na dokončení

Postup přípravy

Sdílet

Forma 26 cm x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ořechy nahrubo pomeleme, smícháme s moukou, cukrem, vanilkou a práškem do pečiva. Mléko rozšleháme metličkou s olejem, marmeládou a žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný, ale ještě vláčný sníh.

2
Hotovo

Tekutou a suchou směs promícháme a zlehka promísíme se sněhem. Pečící formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Lžičkou na povrch utvoříme z marmelády "bobečky" a na ně položíme půlky vlašských ořechů.

3
Hotovo

Vložíme do trouby rozehřáté na 170 st. C a pečeme cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kapustový nákyp se slaninou a slzovkou
další
Perník z červené řepy
předchozí
Kapustový nákyp se slaninou a slzovkou
další
Perník z červené řepy

Přidejte svůj komentář