0 0
Ořechová roláda s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
50 g vlašské ořechy
40 g třtinový moučkový cukr
4 ks vejce
špetka sůl
Náplň
200 g zakysaná smetana
borůvkový džem

Ořechová roláda s borůvkovým džemem a zakysanou smetanou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Jádra vlašských ořechů se nápadně podobají mozku. I to může být známka toho, že ořechy příznivě ovlivňují náš psychický stav.

  • 25 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ve skleničce rozkvedláme vidličkou. Ořechy rozsekáme v sekáčku nebo umeleme. Bílky vyklepneme do větší vyšší nádoby, osolíme a ušleháme téměř dotuha. Pak postupně zašleháme cukr a šleháme do té doby, než se začnou za metlami dělat mělké vlnky. Pak už vezmeme do ruky jen stěrku a zlehounka postupně vmícháme na čtyřikrát žloutky střídavě s pomletými ořechy.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj opatrně rozvoměrně rozetřeme po celé ploše. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme 8-10 minut - dorůžova. Upečenou placku necháme 2 minutky ležet na plechu. Potom opatrně stáhneme na kuchyňskou linku a obrátíme papírem nahoru. Velmi jemně strhneme pečící papír. Těsto nasucho stočíme do rolády a necháme asi 10 minut zchladnout.

3
Hotovo

Roztáhneme opět na linku, pomažeme borůvkovým džemem a potřeme zakysanou smetanou. Stočíme zpět do rolády, zabalíme do fresh fólie a necháme aspoň hodinu zatuhnout v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tomatová polévka s nokem z mascarpone
další
Pražma královská s citrónovou omáčkou
předchozí
Tomatová polévka s nokem z mascarpone
další
Pražma královská s citrónovou omáčkou

Přidejte svůj komentář