Ingredience
Houstičky
- 170 g jemné vločky
- 60 g slunečnicová semínka
- 50 g dýňová semínka loupaná
- 50 g lískové oříšky
- 30 g sezam bílý
- 10 g lněné semínko
- 10 g psyllium
- 8 g sůl
- 4 g lahůdkové sušené droždí
- 1 g drcený kmín
- 3 dl teplá voda
- 1 lžíce kokosový olej
- 1 lžíce med
Náplň
- 1 zralé avokádo
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 stroužek česnek
- limetová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- ředkvičky
- baby salát
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Lískáče posekáme a smícháme v míse se všemi suchými složkami. Ve vodě rozpustíme kokosový olej a med a přilijeme k sypké směsi. Zamícháme, necháme minimálně hodinu nabobtnat. V dlaních pak ukoulíme cca 12 vyšších bochánků. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dlaní mírně rozmáčkneme. |
2 Hotovo | Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 15 minut. |
3 Hotovo | Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme do misky. Vidličkou jej rozmačkáme. Přidáme posekanou cibulku včetně zelené části, prosilovaný česnek, limetovou šťávu, sůl a pepř. |
4 Hotovo | Hotové, zchladlé, bochánky podélně rozkrojíme. Na spodní část dáme kousek salátu, na něj navrstvíme avokádovou směs, obložíme nakrájenými ředkvičkami a přikryjeme druhou částí houstičky. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |