Ingredience
- 250 g vlašské ořechy
- 60 ml vaječný koňak
- 55 g jemné ovesné vločky
- 50 g moučkový cukr
- 40 g máslo
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička rum
- z 0.5 citrónová kůra
Na obalování
- strouhaný kokos
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vločky a ořechy nasucho opražíme na pánvi (každé zvlášť), necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku na konzistenci hrubé mouky. Smícháme s moučkovým cukrem a vetřeme změklé máslo, vaječňák, rum, citrónovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru. |
2 Hotovo | Těsto necháme hodinu odpočinou v lednici a pak tvoříme malé kuličky, které obalujeme ve strouhané kokosu. |