Ingredience
Ovocná kůže
- 2 jablka
- 2 meruňkyklidně i mražené
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 banán
Náplň
- 100 g strouhaný kokos
- 40 g máslo
- 40 g vlašské ořechy
- 40 g kešu natural
- 40 g datle
- 20 g mandle
- 2 lžíce medpříp. sirup rýžový ap.
- 2 lžíce rum
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 vrchovatá lžíce rybízová marmeláda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jadérka a i se slupkou vhodíme do mixéru. Přidáme trošku povolené meruňky a oloupaný banán. Zakapeme citrónovou šťávou a rozmixujeme na pyré. Plech vyložíme pečícím papírem a pyré po něm rovnoměrně rozetřeme do velikosti cca 30×20 cm a tloušťky asi půl centimetru. Troubu zapneme na 45 st. C, pyré do ní vložíme a při pootevřených dvířkách usušíme. Trvá do cca 8 až 10 hodin. Správné usušení poznáme podle toho, že ovocná kůže jde z papíru lehce sloupnout. |
2 Hotovo | V mixéru postupně důkladně rozmixujeme všechny plody, včetně kokosu, na co nejjemnější drť a přesypeme do misky. Přidáme změklé máslo, sirup, citrónovou šťávu a rum. Umícháme v hustší, ale soudržnou hmotu. |
3 Hotovo | Po stole si rozprostřeme 2 kousky fresh fólie, ovocnou placku příčně rozkrojíme na dvě části. Položíme je na připravené fólie a každou slabě potřeme marmeládou až do krajů. Potom pomažeme náplní, na vzdálenějším delším kraji do ztracena. Náplň po plackách pěkně pevně upěchujeme. Pomocí fólie stočíme dvě roládky a při stáčení utahujeme. Pevně utáhneme konce jako u bonbonu a necháme v lednici aspoň 2 hodiny odpočinout. |
4 Hotovo | Potom nakrájíme na slabé plátky (vždy jen na rychlou spotřebu a zbytek zase vrátíme, zabalený, do lednice – pro jistotu :D). Když budeme krájet zároveň s fólií, budou nám líp držet. Kousky fólie pak pochopitelně odstraníme :) |