0 0
Ostrá cuketová směs

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 g menší cuketa
1000 g rajčata
500 g rajčatová passata
6 červená paprika
3 lžíce balzamico krém
2 velké cibule
1 palice česnek
1 lžíce třtinový cukr
chilli koření
olivový olej
sůl

Ostrá cuketová směs

Trendy:
  • Vegetariánské

Cuketa je výborná plodná zelenina, která se dá sklízet už dva měsíce po výsevu.

  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si nachystáme všechny ingredience. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na půlky, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Pokud nejsou příliš vodnatá, u některých rajčátek je můžeme nechat. Cuketu, pokud je menší, jen podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky (u starší odstraníme střed se semínky). Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno posekáme. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme česnek a po chvilce papriky a cuketu. Restujeme, až cuketa s paprikami trochu "zavadnou". Pak přidáme rajčata a passatu. Okořeníme balzamikem, chilli kořením a solí. Ochutnáme, případně dochutíme a 10 minut podusíme.

3
Hotovo

Směs je úžasná na topinky. Přebytek můžeme naplnit do vyvařených skleniček, zavíčkovat a zavařit při 85 stupních 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová cuketová polévka s bazalkou
další
Zapečené papriky
předchozí
Krémová cuketová polévka s bazalkou
další
Zapečené papriky

Přidejte svůj komentář