1 0
Ostružinová marmeláda

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 l šťáva z ostružin
350 g cukr
1 ks Gelfix 3:1

Ostružinová marmeláda

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Planě rostoucí ostružiny vládnou vyšším obsahem vitamínů a minerálů než ostružiny zahradní. Takže, chceme-li se léčit sáhneme raději po nich. V kuchyni si vystačíme se zahradními.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na strojku tutti frutti vymačkáme šťávu z ostružin, přelijeme do kastrolu a přivedeme k varu (vaříme-li na plynu, podložíme hrnec rozptylovačem plamene). 2 lžíce cukru smícháme s Gelfixem a promícháme se šťávou. Povaříme asi minutu a přidáme zbytek cukru. V návodu Gelfixu je napsáno, že následně se ovoce nechá vařit ještě asi 5 minut, ale nechávám už jen asi 3 minuty a ještě vroucí plním do horkých vyvařených skleniček. Po naplnění okraj skleniček očistím mokrým a i suchým hadříkem, zavíčkuju a otočím dnem vzhůru.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Žitno-pšeničný chléb
další
Makový koláč bez mouky
předchozí
Žitno-pšeničný chléb
další
Makový koláč bez mouky

Přidejte svůj komentář