0 0
Ovocná klevela s perníkovým kořením

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2700 g směs ovoce švestky, broskve, špendlíky
500 g cukr krupice
100 ml rum
1 plná lžíce skořice
1 plná lžíce perníkové koření
1 plná lžíce kyselina citrónová

Ovocná klevela s perníkovým kořením

Parádní příloha k lívancům, trhanci, palačinkám, k ochucení tvarohu apod.

  • 70 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ovoce vypeckujeme a nasypeme do velkého kastrolu (pokud jde o mražené ovoce, nepřiléváme žádnou vodu, pokud jde o čerstvé, podlijeme trošičkou vody). Přidáme cukr, promícháme, přikryjeme pokličkou a mírným varem vaříme přibližně půl hodiny. Vaříme-li na plynu, podložíme rozptylovačem plamene. Přidáme koření a vaříme dalších cca 30 minut. Když směs začíná houstnout, přidáme kyselinu citrónovou. Pořádně promícháme a po 5 minutách přilijeme rum. Pokud je ovoce ještě moc velké, pomačkáme je šťouchadlem na brambory.

2
Hotovo

Necháme na nejmenším plameni a ještě horké plníme do horkých vyvařených sklenic. Okraje sklenic otřeme čistou utěrkou a zavíčkujeme. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme zatáhnout. Po pár minutách otočíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jogurtové ovocné mléko
další
Hlívový guláš
předchozí
Jogurtové ovocné mléko
další
Hlívový guláš

Přidejte svůj komentář