0 0
Ovocné bábovičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 dl kokosová voda
2 lžíce agar
2 lžíce javorový sirup
z 1/2 citrónová šťáva
oblíbené ovoce
máta

Ovocné bábovičky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Agar je rostlinná "želatina" získávaná z mořských řas s léčivými účinky. Obsahuje železo, vápník a další stopové prvky.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kokosovou vodu smícháme s javorový sirupem a citrónovou šťávou a polovinu smícháme v kovovém hrnečku s agarem. Necháme aspoň půl hodiny stát. Mezitím si omyjeme ovoce, větší plody nakrájíme. Bábovičky vypláchneme vodou a narovnáme do nich ovoce a mátu.

2
Hotovo

Rozpuštěný agar promícháme a přivedeme k varu (na plynovém sporáku na rozptylovací podložce). Narozdíl od želatiny je třeba agar 5 minut povařit mírným varem. Poté přilijeme zbytek kokosové vody, promícháme a svařeným agarem přelijeme ovoce v bábovičkách až po okraj. Necháme ztuhnout.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lososové houstičky
další
Grilované tofu
předchozí
Lososové houstičky
další
Grilované tofu

Přidejte svůj komentář