Ingredience
- 3 dl kokosová voda
- 2 lžíce agar
- 2 lžíce javorový sirup
- z 1/2 citrónová šťáva
- oblíbené ovoce
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kokosovou vodu smícháme s javorový sirupem a citrónovou šťávou a polovinu smícháme v kovovém hrnečku s agarem. Necháme aspoň půl hodiny stát. Mezitím si omyjeme ovoce, větší plody nakrájíme. Bábovičky vypláchneme vodou a narovnáme do nich ovoce a mátu. |
2 Hotovo | Rozpuštěný agar promícháme a přivedeme k varu (na plynovém sporáku na rozptylovací podložce). Narozdíl od želatiny je třeba agar 5 minut povařit mírným varem. Poté přilijeme zbytek kokosové vody, promícháme a svařeným agarem přelijeme ovoce v bábovičkách až po okraj. Necháme ztuhnout. |