0 0
Ovocné lasagne

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Bešamel
50 g máslo
40 g hladká mouka
30 g třtinový cukr
4 dl mléko
1 lžíce rum
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetka sůl
Tvarohová náplň
500 g měkký tvaroh
60 g třtinový cukr
1 ks vejce
cca 1 dl mléko
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetka sůl
Jablečná náplň
4 ks jablka
1 lžíce kukuřičný škrob
cca 1 dl voda
ź 1/2 citrónová šťáva
špetka sůl
Jahodový přeliv
200 g jahody
2 lžíce agávový sirup
A ještě
3 ks banán
lasagne
jahody
borůvky
na formu máslo a kokos

Ovocné lasagne

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Vegetariánské

Když budete jahody sklízet brzo po ránu, kdy je teplota ještě nízká, vydrží uchované
v ledničce delší dobu.

  • 80 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bešamel

  • Tvarohová náplň

  • Jablečná náplň

  • Jahodový přeliv

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si uvaříme bešamel. V menším kastrolku rozehřejeme máslo a přisypeme hladkou mouku. Umícháme světlou jíšku. Přilijeme studené mléko a metličkou rozšleháme. Vaříme do zahoustnutí a dost často promícháme. Osladíme, trošičku osolíme, ovoníme vanilkou a úplně nakonec přikápenem rum. Za občasného míchání pak necháme lehce zchladnout.

2
Hotovo

Pak si nachystáme jablečnou náplň. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zakáneme půl deckou vody, trošku osolíme a podusíme. Škrob smícháme s druhou půl deckou a přidáme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí. Zakápneme citrónovou šťávou a necháme taky chvilku zchladnout.

3
Hotovo

Do třetice připravíme tvarohovou náplň. V misce smícháme tvaroh se žloutkem, cukrem, solí a vanilkou. Naředíme mlékem, aby se hmota dobře roztírala. Z bílku ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do tvarohové hmoty.

4
Hotovo

Zapékací misku (26 x 18 cm) vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno rozetřeme trošku bešamelu. Bešamel poklademe plátky lasagní (vybereme takové, které se nemusí předem vařit). Plátky potřeme tvarohovou hmotou, na ní navrstvíme směs jablečnou a opět pokapeme bešamelem.

5
Hotovo

Rozvrstvíme další plátky lasagní, na ně opět tvaroh, na tvaroh poklademe pokrájené banány, na ně bešamel a opět lasagne. Potřeme tvarohovou směsí, polijeme zbytkem bešamelu a přikryjeme alobalem.

6
Hotovo

Zapečeme v troubě předehřáté na 170 st. C 25 minut. Pak alobal odstraníme a dopečeme ještě asi 15 - 20 minut.

7
Hotovo

Mezitím si rozmixujeme omyté jahody s agávovým sirupem a omyjeme si ovoce na zdobení.

8
Hotovo

Když udržíte chutě na uzdě, je výhodné nechat lasagne zchladnout, aby se líp porcovaly. Na talířích polijeme jahodovou omáčkou a ozdobíme ovocem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečný perník s čoko polevou
další
Kopřivový špenát s bramborem a křepelčím vejcem
předchozí
Jablečný perník s čoko polevou
další
Kopřivový špenát s bramborem a křepelčím vejcem

Přidejte svůj komentář