Ingredience
- 800 g mléko
- 400 g rýže Arborio
- 60 g třtinový cukr
- 50 g máslo
- cca 200 ml pomerančová šťáva
- 2 ks jablka
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 1 dl šlehačka
- špetka sůl
A ještě
- kiwi
- borůvky
- maliny
- granátové jablko
- rýžový sirup
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velkém kastrolu rozehřejeme máslo a jablíčka s cukrem a solí na něm chvilku opečeme. Zasypeme rýží (neoplachujeme) a ještě chvilku opékáme. Poté přelijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme pokličkou a necháme šťávu vydusit. Zatím si ohřejeme mléko. |
2 Hotovo | Když se šťáva vstřebá, přilijeme polovinu mléka, promícháme, přiklopíme a dusíme do vstřebání mléka. Občas promícháme. Pak zalijeme zbytkem mléka a opět necháme vydusit. Pak už by měla být rýže uvařená na skus, ale přesto krémová (pokud ne, přidáme ještě trošku mléka). Nakonec vmícháme šlehačku se zakysankou a promícháme. |
3 Hotovo | Na talířích zdobíme ovocem a pokapeme sirupem. |