Ingredience
Těsto
- 200 ml pomerančový džus
- 180 g jemné ovesné vločky
- 70 g hodně změklé máslo
- 70 g třtinový cukr
- 2 lžičky jedlá soda
- 1 lžíce citrónová šťáva
- špetka sůl
Drobenka
- 40 g jemné ovesné vločky
- 30 g máslo
- 20 g třtinový cukr
Náplň
- borůvky
- mango
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vločky na korpus pomeleme v mixéru na texturu hrubé mouky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Promícháme a necháme pět minut nabobtnat. Formu vyložíme namuchlaným pečícím papírem nebo silně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno rozetřeme těsto. Z vloček, ztuhlého másla a cukru užmouláme mezi prsty drobenku. |
2 Hotovo | Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na maličké kousky. Posypeme jimi povrch koláče. Přes mango nasypeme borůvky. Pěkně silnou vrstvu. Na ovoce rozdrobíme vločkovou drobenku. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 40 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí. |