0 0
Ovocný koláč s podmáslím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
230 g polohrubá mouka
230 g podmáslí
100 g cukr krupice
85 g olej
10 g prášek do pečiva
1 vejce
vanilka
špetka sůl
A ještě
50 g mandlové lupínky
10 blumy
1 hruška

Ovocný koláč s podmáslím

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Koláč je skvělý s jakýmkoliv ovocem.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Koláčová forma o průměru 26 cm.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ovoce omyjeme, osušíme, zbavíme pecek, jadýrek a rozkrájíme. Blumy na měsíčky, hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

Ingredience na těsto jednoduše smícháme dohromady. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo vyložíme pečícím papírem) a těsto do ní vylijeme. Poklademe pokrájeným ovocem a posypeme mandlovými lupínky.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Jestli je koláč dopečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed těsta. Je-li upečeno, špejli vytáhneme suchou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špekáčky se zeleninou černém pivu
další
Krůtí kousky na asijjský způsob
předchozí
Špekáčky se zeleninou černém pivu
další
Krůtí kousky na asijjský způsob

Přidejte svůj komentář