Ingredience
Těsto
- 230 g polohrubá mouka
- 230 g podmáslí
- 100 g cukr krupice
- 85 g olej
- 10 g prášek do pečiva
- 1 vejce
- vanilka
- špetka sůl
A ještě
- 50 g mandlové lupínky
- 10 blumy
- 1 hruška
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ovoce omyjeme, osušíme, zbavíme pecek, jadýrek a rozkrájíme. Blumy na měsíčky, hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 Hotovo | Ingredience na těsto jednoduše smícháme dohromady. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo vyložíme pečícím papírem) a těsto do ní vylijeme. Poklademe pokrájeným ovocem a posypeme mandlovými lupínky. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Jestli je koláč dopečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed těsta. Je-li upečeno, špejli vytáhneme suchou. |