0 0
Pappardelle s kuřecím masem a tomatovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Omáčka
600 g kuřecí prsa
600 ml rajčatové pyré
40 g sýr parmazánového typu
2 stroužky česnek
1 cibule
1 mozzarella
oregano
čerstvě mletý pepř
chilli vločky
sůl
Těstoviny
400 g pappardelle
sůl

Pappardelle s kuřecím masem a tomatovou omáčkou

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Italové mají pro každý druh těstovin název. Ty nejširší nudle se jmenují pappardelle.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Omáčka

  • Těstoviny

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Do velkého kastrolu dáme vařit osolenou vodu na těstoviny.

2
Hotovo

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme v něm dorůžova cibuli s česnekem. Přihodíme maso a restujeme, až se zatáhne a puštěná tekutina z něj se vypaří. Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a troškou chilli. Zalijeme rajčatovým pyré a asi 5 minut dusíme. Mozzarellu nakrájíme na kousíčky a sýr nastrouháme. Obojí vmícháme do horké omáčky a necháme rozpustit.

3
Hotovo

V mezičase si uvaříme těstoviny dle návodu do stavu "al dente". Uvařené slijeme a vmícháme do omáčky. Ihned podáváme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Tvarohový koláč s mákem
další
Avokádo s uzeným lososem a černou čočkou
předchozí
Tvarohový koláč s mákem
další
Avokádo s uzeným lososem a černou čočkou

Přidejte svůj komentář