Ingredience
Omáčka
- 600 g kuřecí prsa
- 600 ml rajčatové pyré
- 40 g sýr parmazánového typu
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 mozzarella
- oregano
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
- sůl
Těstoviny
- 400 g pappardelle
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Do velkého kastrolu dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. |
2 Hotovo | Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme v něm dorůžova cibuli s česnekem. Přihodíme maso a restujeme, až se zatáhne a puštěná tekutina z něj se vypaří. Osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a troškou chilli. Zalijeme rajčatovým pyré a asi 5 minut dusíme. Mozzarellu nakrájíme na kousíčky a sýr nastrouháme. Obojí vmícháme do horké omáčky a necháme rozpustit. |
3 Hotovo | V mezičase si uvaříme těstoviny dle návodu do stavu "al dente". Uvařené slijeme a vmícháme do omáčky. Ihned podáváme. |