Ingredience
- 2 balení těsto na pizzu
- 30 g čedar
- 8 ks černé olivy
- cca 3 lžíce pesto
- 3 plátky šunka
- 2 ks rajče
- 1 ks mozzarella
- 1 ks vejce
- oregano
Postup přípravy
Pokud vás nehoní čas, těsto na pizzu si můžete udělat sami. Recept najdete zde.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těsto rozbalíme z obalu, rozprostřeme po stole a dortovou formou vykrojíme z obou balení kruhový tvar. Menší miskou na salát naznačíme uprostřed jednoho dílu kruh. |
2 Hotovo | Mozzarellu nakrájíme na plátky a vyrovnáme je do středního kruhu. Posypeme oreganem a trochu osolíme. |
3 Hotovo | Doprostřed prstence, který vznikne okolo, natřeme pesto. Takže uprostřed bude vyskládaná mozzarella a kolem dokola bude "cestička" z pesta. Ne úplně dokraje a ne úplně blízko sýra. |
4 Hotovo | Rajčata nakrájíme nadrobno a poskládáme je kolem dokola na pesto. Na rajčata posypeme jemně pokrájenou šunku, na kolečka nakrájené olivy a zasypeme je nahrubo nastrouhaným čedarem. Mírně osolíme. Rozkvedláme vejce a mašlovačkou potřeme okraje a prostor mezi oběma náplněmi. |
5 Hotovo | Přikryjeme druhou plackou. Necháme jí, aby zkopírovala podklad, trošku jí přitlačíme kolem mozzarelly, čímž naznačíme místo, kam až můžeme následně koláč naříznout. Pomocí vidličky přitlačíme kolem dokola okraje k sobě. Vidlička vytvoří efektní zubatý okraj. |
6 Hotovo | Ostrým nožem nakrojíme kolem dokola kraje koláče až k mozzarellové náplni a nakrojenou část vždycky přetočíme o 90 stupňů. Vznikne nám takové "sluníčko". Pomocí mašlovačky potřeme vejcem kusy vyčuhujícího těsta. |
7 Hotovo | Upečeme v troubě při 180 st. C dozlatova, cca 25 minut. |
8 Hotovo | Pokud budete jíst koláč horký, můžete seříznout část těsta nad mozzarellou a kousky paprsků v tekutém sýru namáčet. A když se na něj vrhnete po vystydnutí, část s mozzarellou následně rozkrájejte, chuť je fantastická :) |