0 0
Párty parmazánové muffiny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
350 g hladká mouka
140 ml vlažná voda
15 g cukr
4 g sůl
3 lžíce olej
3 g droždí sušené
1 ks vejce
Na obalení
80 g parmazán
2 dl olivový olej
2 lžíce strouhanka
2 stroužky česnek
velká hrst bazalka
dle chuti sůl
na posypání černý sezam

Párty parmazánové muffiny

Stačí si kousek uloupnout, namočit do dipu a to všechno během zábavy. Žádné plné ruce a drobky kolem pusy ?

  • 75 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Na obalení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažné vody vmícháme sušené droždí a špetku cukru. Necháme 5 minut odležet. V míse promícháme mouku se solí a cukrem. Přilijeme rozpuštěné droždí, olej a vyklepnuté vejce. Zaděláme vláčné, pružné těsto. Ideálně v kuchyňském robotu, pokud máme. Zpracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

2
Hotovo

Mezitím si v jiné misce smícháme strouhaný sýr se strouhankou, solí a bazalkou. Přilijeme olej a přidáme i prolisovaný česnek. Vše důkladně promísíme.

3
Hotovo

Z vykynutého těsta uválíme váleček silný asi 3 cm. Jídelním nožem nakrájíme špalíčky, ze kterých ukoulíme kuličky. Postupně je promícháváme se sýrovou směsí, aby byly zcela obalené.

4
Hotovo

Do plechu na muffiny narovnáme papírové košíčky (nebo je vymažeme olejem) a do nich narovnáme kuličky obalené v připravené směsi. Do každého košíčku 4-5 ks kuliček. Vyjde nám to na 12 muffinů. Posypeme je černým sezamem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, asi 12-15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Luxusní „křenové“ rolky z bresaoly a ricotty
další
Hermelínová pomazánka se šunkou
předchozí
Luxusní „křenové“ rolky z bresaoly a ricotty
další
Hermelínová pomazánka se šunkou

Přidejte svůj komentář