Ingredience
- 500 g králičí játra
- 100 g máslo
- 2 dl bílé víno
- 2 dl šlehačka
- 40 g slanina
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- provensálské koření
- oregano
- sůl, pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Třetinu másla rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou slaninu, posekanou cibuli a česnek a orestujeme lehce dorůžova. |
2 Hotovo | Přidáme játra zbavená žilek a zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme koření, čerstvé větvičky oregana a dusíme do vypaření vína. Potom zalijeme šlehačkou, vyndáme větvičky oregana, osolíme dle vlastní chuti a ještě chvíli dusíme, dokud šlehačka nezačne houstnout. Hmotu přelijeme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. |
3 Hotovo | Paštiku přendáme do vhodné nádoby a povrch polijeme zbylým rozpuštěným máslem, aby povrch neokoral. |
4 Hotovo | Pokud bychom chtěli paštiku uchovat na horší časy anebo jako dárek, paštiku naplníme do vyvařených skleniček, přelijeme zbylým máslem, zavíčkujeme a zavaříme při 85 st. C 25 minut. |
4 komentářů Schovat komentáře
A kde jsou ty 2/3 másla? 🤔
Dobrý den, Martino, děkuji za Vaše bystré očko. Máslo se použije k přelití paštiky, aby neokorala. Už je opraveno 🙂
Naprosto výborná! Díky za skvělý recept. 💗
Děkuju, těší mě, že chutnala 🙂