4 0
Paštika z králičích jater

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Paštika z králičích jater

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Paštiky jsou odedávna považovány za vrchol kuchařského umění.

  • 30 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Třetinu másla rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou slaninu, posekanou cibuli a česnek a orestujeme lehce dorůžova.

2
Hotovo

Přidáme játra zbavená žilek a zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme koření, čerstvé větvičky oregana a dusíme do vypaření vína. Potom zalijeme šlehačkou, vyndáme větvičky oregana, osolíme dle vlastní chuti a ještě chvíli dusíme, dokud šlehačka nezačne houstnout. Hmotu přelijeme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou kaši.

3
Hotovo

Paštiku přendáme do vhodné nádoby a povrch polijeme zbylým rozpuštěným máslem, aby povrch neokoral.

4
Hotovo

Pokud bychom chtěli paštiku uchovat na horší časy anebo jako dárek, paštiku naplníme do vyvařených skleniček, přelijeme zbylým máslem, zavíčkujeme a zavaříme při 85 st. C 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Musaka s mletým masem a cuketou
další
Pečený cheesecake
předchozí
Musaka s mletým masem a cuketou
další
Pečený cheesecake

4 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář