Ingredience
- 400 g kuřecí játra
- 100 ml šlehačka
- 150 g máslo
- 2 lžíce bourbon
- 2 větvičky tymián
- 1 šalotka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na dokončení
- 50 g máslo
- uzené mandle
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si důkladně očistíme jatýrka. Odstraníme cévky a všechny nežádoucí kousky. Šalotku nakrájíme na malé kousky a na kousku másla jí orestujeme dosklovata. Pak zakápneme bourbonem a necháme vysyčet. Přidáme játra a odraný tymián a pár minutek opékáme. Jatýrka by měla zůstat uvnitř růžová. Zalijeme šlehačkou a minutu povaříme. Pak směs přemístíme do choperu nebo mixéru a úplně rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Po malých kousíčcích přidáváme zbylé máslo a stále mixujeme. Děláme to tak proto, aby se máslo do hmoty dobře zapracovalo a neoddělovalo se. |
2 Hotovo | Pokud chceme mít jistotu, že je paštika opravdu úplně jemná, přepasírujeme jí přes cedník. Rozdělíme do mističek, posypeme posekanými uzenými mandličkami a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme ztuhnout v lednici. Zalitá máslem vydrží cca týden. |