2 0
Paštika z kuřecích jater se zeleným pepřem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Paštika z kuřecích jater se zeleným pepřem

Trendy:
  • Masožrout

Zelený pepř je pepř dosud nezralý.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Játra zbavíme žilek a nakrájíme na kousky.

2
Hotovo

Třetinu másla rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou slaninu, posekanou cibuli a česnek a orestujeme lehce dorůžova.

3
Hotovo

Přidáme játra a zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme koření a dusíme do vypaření vína. Potom zalijeme šlehačkou, osolíme dle vlastní chuti a ještě chvíli dusíme, dokud šlehačka nezačne houstnout. Hmotu přelijeme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Nakonec vmícháme naložené kuličky pepře a promícháme. Necháme zchladnout.

4
Hotovo

Pokud budeme paštiku nějakou dobu uchovávat, uhladíme potvrch a zalijeme jej rozpuštěným máslem, aby paštika neosychala. A pokud bychom chtěli paštiku uchovat na horší časy anebo jako dárek, naplníme ji do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a zavaříme při 85 st. C 25 minut.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečený zázvorový čaj
další
Bramborový salát s červenou řepou
předchozí
Pečený zázvorový čaj
další
Bramborový salát s červenou řepou

Přidejte svůj komentář