Ingredience
- 400 g kuřecí játra
- 100 g máslo
- 2 dl bílé víno
- 2 dl šlehačka
- 40 g slanina
- 2 stroužky česnek
- 2 lžičky zelený pepř naložený
- 1 ks cibule
- muškátový oříšek
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Játra zbavíme žilek a nakrájíme na kousky. |
2 Hotovo | Třetinu másla rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou slaninu, posekanou cibuli a česnek a orestujeme lehce dorůžova. |
3 Hotovo | Přidáme játra a zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme koření a dusíme do vypaření vína. Potom zalijeme šlehačkou, osolíme dle vlastní chuti a ještě chvíli dusíme, dokud šlehačka nezačne houstnout. Hmotu přelijeme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Nakonec vmícháme naložené kuličky pepře a promícháme. Necháme zchladnout. |
4 Hotovo | Pokud budeme paštiku nějakou dobu uchovávat, uhladíme potvrch a zalijeme jej rozpuštěným máslem, aby paštika neosychala. A pokud bychom chtěli paštiku uchovat na horší časy anebo jako dárek, naplníme ji do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a zavaříme při 85 st. C 25 minut. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |