Ingredience
- 200 g květák
- 130 g krémové žampióny
- 100 g šlehačka 33%
- 50 g máslo
- 30 ml bílé víno
- 4 sušená rajčata
- 3 stroužky česnek
- 3 snítky tymián
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kastrolu dáme rozpustit máslo. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Restujeme při střední teplotě, až se krásně rozvinou vůně a cibule s česnekem a máslem začnou lehounce zlátnout. Zakápneme vínem a necháme vydusit. Žampióny očistíme a nakrájíme na kousky. Přisypeme dé pánve. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky (odkrojíme stonky) a v páře povaříme 5 minut. Přidáme k žampiónům. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata a odraný tymián. Společně restujeme. Asi po 2 minutách zalijeme šlehačkou a ještě další 3 minutky dusíme, až směs začne houstnout. Pak rozmixujeme ponorným mixérem a dle chuti doladíme. |